Bulgarije opent museum voor socialistische kunst

Komende maand zal er in Sofia (Bulgarije) een museum voor socialistische kunst geopend worden. De meer dan honderd verschillende kunstwerken die er tentoongesteld zullen worden komen uit kelders en pakhuizen waar deze na de val van het communisme werden opgeslagen. Naast de vele welbekende standbeelden en bustes van de verschillende Sovjet leiders, zullen er ook schilderijen tentoongesteld worden die de “eeuwige vriendschap” tussen Bulgarije en de Sovjet Unie symboliseren.

Het museum voor socialistische kunst is één van de vele nieuwe musea die in de Bulgaarse hoofdstad zullen verschijnen. Zo werd er in Sofia recent ook al een nieuw museum voor hedendaagse kunst geopend en is men er ook aan het werk om een “Bulgaars Louvre” van de grond te krijgen. Met al deze nieuwe musea hoopt Bulgarije de hoofdstad tot een interessante culturele bestemming te maken. (Bron:Washington Post)

Lees ook:Bulgarije opent eerste museum voor hedendaagse kunst
Lees ook:Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award
Lees ook:Duitsers vieren RUHR.2010
Lees ook:Museumnacht Brussel 2012
Lees ook:Europese lachspiegel ontmanteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>