Russische en Amerikaanse musea doen koude oorlog herleven

Rusland nam al eerder dit jaar het ongebruikelijke besluit om voorlopig geen kunstwerken meer uit te lenen aan musea in de Verenigde Staten. Onder andere het MoMA en The National Gallery moesten hierdoor verschillende kunstwerken missen bij reeds geplande tentoonstellingen. Er werden zelfs werken uit de Verenigde Staten teruggehaald van een tentoonstelling die al aan de gang was in het Museum of Russian Icons. Het Metropolitan Museum heeft nu het vuurtje verder opgestookt, door voorlopig geen werken meer uit te lenen aan Russische musea.

Het Metropolitan Museum besloot om werken, die voor een Dior Tentoonstelling in het Pushkin Museum zouden worden gebruikt, toch niet uit te lenen. Het Kremlin Museum had voor een tentoonstelling die in september zal plaatsvinden bruikleenaanvragen bij het Metroplitan ingediend. Het Metropolitan Museum had deze bruikleenaanvragen toegezegd, maar heeft deze voorlopig echter ‘on hold’ gezet. Het museum zal in juli beslissen of de werken toch naar Rusland zullen afreizen. Indien Rusland beslist toch weer werken aan de Verenigde Staten uit te lenen, zal het Metropolitan de werken wel uitlenen.(Bron: Artinfo)

Lees ook:Art Institute Chicago is beste museum volgens TripAdvisor
Lees ook:Kunstuitlenen vanuit Rusland problematisch
Lees ook:Holland Papier Biënnale in Rijswijk en Apeldoorn
Lees ook:Rechtszaak om kunstwerken van “Dr. Death”
Lees ook:Blockbuster tentoonstellingen verleden tijd?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>