Smithsonian American Art Museum maakt winnende games bekend

Enige tijd geleden schreef ik al dat het Smithsonian American Art Museum een verkiezing hield, om zo te beslissen welke games er volgend jaar tijdens “The Art of Videogames tentoongesteld zullen worden. Nu zijn de ruim 3,7 miljoen stemmen van uit meer dan 175 landen dan eindelijk geteld. Grote winnaars zijn: Zelda (5 verschillende spellen) en Super Mario (4 verschillende spellen). Andere spellen die definitief te zien zullen zijn: Pac-Man, Space Invaders en Doom II. Alle winnaars vind je hier (pdf). In de video bespreekt de curator de tentoonstelling . Mocht je geïnspireerd zijn geraakt, dan kun je ook nog Super Mario spelen.

Video streaming by Ustream


Super Mario Flash Game – Play super mario flash online

Lees ook:Is Pac-Man kunst?
Lees ook:Bijzondere Street Art in Manchester
Lees ook:Spelen volgens de regels of volgens de regels van de kunst
Lees ook:Boijmans kiest vijf winnende video’s – 4
Lees ook:Inschrijving Emirates Airlines kunstprijs geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>