Vernieuwde Dalí museum opent haar deuren

Sinds 11 januari is het Dalí museum in St. Petersburg (Florida, VS) weer open. Dit spraakmakende gebouw is ontworpen door Yann Weymouth van architectenbureau HOK en is bedoeld als een eerbetoon aan Salvador Dalí. Het museum is typisch Amerikaans qua omvang en doet op de foto aan alsof het ook in Las Vegas zou kunnen staan.

Het museum herbergt de grootste verzameling werken van Salvador Dalí buiten Europa. Hoewel het geen Figueres zal worden, is het museum voor Dalí liefhebbers een must om te bezoeken. Alleen al omdat er maar liefst 2.140 werken van Dalí te bewonderen zijn!

Lees ook:De vijf leukste musea voor kinderen in Europa
Lees ook:Cuba in Groningen
Lees ook:Mega museum in Mexico Stad
Lees ook:Museum Ludwig krijgt 508 Kunstwerken
Lees ook:Kunstenaars klagen Christie’s en Sotheby’s aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>