Honderdjarigen ontvangen in Hermitage Amsterdam

Foto links: de heer Kooger en mevrouw Schipper met de Flageolettes FOTO: Klaas Omta

Foto links: de heer Kooger en mevrouw Schipper met de Flageolettes FOTO: Klaas Omta

Vandaag verwelkomde de Hermitage Amsterdam honderdjarigen voor een feestelijk ontvangst in haar gebouw. De nog zeer vitale mevrouw Schipper (Hilversum) en de heer Kooger (Hoorn, geboren in Amsterdam) zijn geboren in het jaar 1917, het jaar waarin de Russische Revolutie uitbrak. Zij bezochten daarom ook de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie, waarin de laatste Russische tsaar, Nicolaas II, hoofdpersoon is. Hij werd op 26 mei 1896 in Moskou gekroond.

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie is in de Hermitage Amsterdam 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie te zien. Ruim 250 exclusieve objecten brengen het indrukwekkende verhaal in beeld van het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens Nicolaas’ regering. Het publiek ervaart het scherpe contrast tussen enerzijds het mondaine St Petersburg met zijn bloeiende kunsten en anderzijds de om zich heen grijpende maatschappelijke onrust. Achteraf blijken keuzes en beslissingen van de tsaar de Revolutie en het einde van de Romanovs in Rusland na ruim 300 jaar onafwendbaar te hebben gemaakt. De laatste levensjaren van het tsarengezin komen heel nabij. Alle gezinsleden werden in juli 1918 vermoord.

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 september.

BRON: Persbericht Hermitage Amsterdam

Lees ook:Hermitage Amsterdam toont Russische Romanov-historie
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt 50.000e bezoeker Dining with the Tsars
Lees ook:Hermitage Amsterdam viert geboortedag Napoleon met fotowedstrijd
Lees ook:Model Grote Tsarenkroon Romanovs aangekomen in Amsterdam
Lees ook:Eerste dag Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>