TextielMuseum en het Rijksmuseum gaan samenwerken

Tekenmoment in het TextielMuseum. V.l.n.r. Taco Dibbits, Marcelle Hendrickx, Errol van de Werdt CREDITS: Textielmuseum

Het TextielMuseum in Tilburg en het Rijksmuseum in Amsterdam gaan samenwerken. De musea zullen expertise uitwisselen op het gebied van beheer, behoud, restauratie en onderzoek. Zo zullen de collecties linnendamast worden gedigitaliseerd met een speciaal ontwikkelde fototechniek. Het verzamelbeleid wordt beter op elkaar afgestemd en bruiklenen over en weer zullen makkelijker worden uitgewisseld. Door meer en anders samen te gaan werken kunnen zowel het TextielMuseum als het Rijksmuseum een nieuw publiek voor hun collecties interesseren.

Het betreft een samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar. De Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx was namens de gemeente Tilburg aanwezig.  ”Voor ons is het TextielMuseum een innovatieve partner die met haar collectie het vakmanschap uit het verleden relevantie geeft in het heden, door samen te werken met hedendaagse kunstenaars en de moderne industrie. Wij zien er naar uit samen aan de slag te gaan”, aldus Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum. Ook Errol van de Werdt, directeur Stichting Mommerskwartier, is te spreken over de samenwerking. “Het TextielMuseum is bijzonder blij met deze samenwerking. Een partner als het Rijksmuseum kan ons helpen onze internationale ambities verder te realiseren en ons netwerk te vergroten.”


BRON: Persbericht Perssupport

Lees ook:Taco Dibbits wordt nieuwe hoofddirecteur Rijksmuseum
Lees ook:Textielmuseum Tilburg wint BankGiro Loterij Museumprijs 2017
Lees ook:Rijksmuseum sluit overeenkomst met Metropolitan Museum and J.P. Getty Trust
Lees ook:Rijksmuseum leent werken aan Qatar
Lees ook:ZERO in het kwadraat bij TextielMuseum Tilburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>