Jo Baer en Kinke Kooi winnen Jeanne Oosting Prijzen 2016

De Jeanne Oosting Prijzen 2016 zijn toegekend aan beeldend kunstenaars Jo Baer en Kinke Kooi. De jury koos voor Baer en Kooi op grond van de eigenzinnigheid, vakmanschap en constante kwaliteit in hun werk. De Jeanne Oosting Prijs moet gezien worden als een stimulans voor kunstenaars die figuratief werken.Jo Baer en Kinke Kooi ontvangen ieder een geldbedrag van € 7.500 en een bronzen legpenning door het behalen van de prijs.

De Amerikaanse kunstenares Jo Baer (Seattle, 1929) woont en werkt sinds 1984 in Amsterdam. In haar tijd in New York van 1960 tot 1975 maakte ze naam in de kunstwereld. Tegenwoordig werkt ze veel met digitale prints, al dan niet met getekende toevoegingen. Kinke Kooi (1961) wordt juist geprezen om haar geheel eigen stijl van werken en de technische perfectie waarmee ze haar duizelingwekkende beelden opbouwt.

De Jeanne Oosting Prijzen werden in 1970 in het leven geroepen door beeldend kunstenaar Jeanne Bieruma Oosting (1898 – 1994) vanuit haar betrokkenheid bij de beeldende kunstwereld. Na haar overlijden in 1994 is bij testamentaire beschikking de Jeanne Oosting Stichting opgericht die de prijstoekenning voortzet. Dit jaar werd de prijs voor de 46e keer uitgereikt. Onder meer Sylvie Zijlmans, Hans de Wit, Fons Haagmans, Philip Akkerman, Ronald Ophuis, Ronald Zuurmond, Gé-­‐Karel van der Sterren, Paul Nassenstein, Emo Verkerk, Ina van Zyl, Ad Gerritsen, David Haines, Sara van der Heide, Jan Beutener, Derk Thijs, Jan van de Pavert en vorig jaar Corinne Bonsma en Jantien Jongsma gingen Kooi en Baer voor als prijswinnaars.

Het werk van Baer en Kooi zal vanaf 

BRON: Persbericht Museum Arnhem. 

Lees ook:Buning Brongers Stichting deelt prijzen uit aan jonge kunstenaars
Lees ook:Justin Bennett krijgt Ouborg Prijs 2009
Lees ook:Navid Nuur wint kunstprijs Volkskrant
Lees ook:Limburgers in Berlijn
Lees ook:Stemmen op kunstenaar van het jaar 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>