Zomerattractie Reis in de tijd open in De Nieuwe Kerk

CREDITS: Evert Elzinga

De deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam staan vanaf zaterdag 16 juli open voor een Reis in de tijd. History & Royalty. Deze presentatie is als een attractie, waarin de bezoeker terug stapt in de geschiedenis van Nederland en de Oranjes. Met video walls, projecties, audioguide en bijna dagelijks hemelse klanken op het grootste historische orgel van Nederland zijn zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven, in een reis langs middeleeuwse geheimen, koninklijke ceremonies, de Beeldenstorm, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse zeehelden die er begraven liggen.
Op 28 juni 1633 trouwden Marten Soolmans en Oopjen Coppit in De Nieuwe Kerk. Iets later werd hier hun eerste zoon Hendrik gedoopt. Het jonge koppel liet zich door Rembrandt vereeuwigen in het beroemde portretpaar dat sinds 2 juli in het
Rijksmuseum te zien is. Een Marten en Oopjen-route door 17e eeuws Amsterdam voert langs De Nieuwe Kerk.
Net als in de 17e eeuw is er elke dag muziek in De Nieuwe Kerk. Dagelijks om 12 uur (behalve op dinsdag) wordt het hoofdorgel bespeeld. Het muziekprogramma op dinsdagen bevat bijzondere optredens van Fuse (bekend van onder meer Podium Witteman), Spinvis met Ensemble Zerafin, Diamanda Dramm & James Oesi en PA’Dam. Het complete programma is te vinden op nieuwekerk.nl.

Reis in de tijd duurt tot en met vrijdag 9 september 2016. De presentatie wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de BankGiro Loterij en haar deelnemers en keert jaarlijks in de zomermaanden terug in De Nieuwe Kerk.

BRON: Persbericht De Nieuwe Kerk

Lees ook:Reis in de Tijd met de Nieuwe Kerk
Lees ook:230.000 bezoekers voor De Nieuwe Kerk in 2015
Lees ook:De Nieuwe Kerk zet stijgende lijn voort
Lees ook:Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk
Lees ook:World Press Photo keert terug in de Nieuwe Kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>