Anne Frank Huis werkt voortaan met time slots

Het Anne Frank Huis in Amsterdam werkt vanaf 1 mei aanstaande met een nieuw entreesysteem op basis van zogenoemde time slots. Op die manier hoopt het museum het groeiend aantal bezoekers beter te kunnen ontvangen zonder dat er grote wachtrijen ontstaan. 

Een deel van de dag is het museum alleen toegankelijk voor bezoekers met een online kaartje met tijdsaanduiding. Spontaan bezoek blijft echter wel mogelijk. Volgens Garance Reus-Deelder, zakelijk directeur Anne Frank Stichting, is de rij voor het pand een begrip. Het Anne Frank Huis waar Anne Frank zat ondergedoken en dat sinds 1960 een museum is, wordt jaarlijks door een miljoen bezoekers bezocht. “Bezoekers staan vaak geduldig te wachten om de onderduikplek van Anne Frank te kunnen zien en ervaren. Dat blijft bijzonder. De laatste jaren zien we dat de belangstelling en daarmee ook de wachttijd flink toeneemt. Door een deel van de dag alleen entree te bieden voor degenen die een ticket met tijdsaanduiding hebben, kunnen we meer bezoekers de gelegenheid bieden om het museum te bezoeken zonder in die bekende rij te hoeven staan. Maar bezoekers die zich niet op een tijdstip willen vastleggen, blijven we de mogelijkheid bieden om het museum spontaan te bezoeken, later op de dag.”

Het nieuwe entreesysteem werkt per 1 mei als volgt. Van 9.00 tot 15.30 uur kunnen bezoekers het Anne Frank Huis alleen met een online kaartje met tijdsaanduiding bezoeken; van 15.30 uur tot sluitingstijd (in de zomermaanden 22.00 uur) kunnen bezoekers het Anne Frank Huis zonder online kaartje bezoeken en een kaartje kopen bij de ingang van het museum. Het Anne Frank Huis is alle dagen geopend, met uitzondering van Jom Kipoer. Van april tot en met oktober is het museum dagelijks geopend van 9:00 tot 22:00 uur. Van november tot en met maart is het museum dagelijks geopend van 9:00 tot 19:00 uur (op zaterdagen tot 21:00 uur).

BRON: Persbericht Anne Frank Huis

Lees ook:Anne Frank in olieverf bij Madame Tussauds
Lees ook:VIP in je pyjama
Lees ook:Google Doodle: Anne Ancher
Lees ook:Hermitage en Foam populair in 2009
Lees ook:David Bowie is langer in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>