Boijmans van Beuningen biedt Kunst4Kids

04 Opening Kunst4Kids 2014. CREDITS Fred Ernst

Je kunt niet jong genoeg zijn om in aanraking te komen met kunst. Dat is ook de gedachte van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het museum organiseert daarom wederom Kunst4Kids, de speciale verkooptentoonstelling voor kinderen. Dit succesvolle project heeft haar meerwaarde al aangetoond in het verleden. Het geeft kinderen tussen de 5 en 18 jaar oud de kans om voor 35 euro en zonder invloed van (groot)ouders een echt kunstwerk te kopen. Alleen kinderen mogen namelijk naar binnen bij deze tentoonstelling. Misschien is dit wel het begin van een carrière als kunstverzamelaar? Het museum heeft 27 kunstenaars gevraagd een kunstwerk te maken speciaal voor Kunst4Kids.

Uiteraard kunnen ouders en grootouders wel mee naar het museum tijdens de familierondleidingen. Je kunt je namelijk tijdens Kunst4Kids voorbereiden op het kopen van een kunstwerk door een rondleiding te volgen. Zo kun je jezelf trainen in het kijken naar kunst. Iedere dag worden er familierondleidingen gehouden in het museum. Wil je als kunstverzamelaar in de dop er als eerste bij zijn? Op zaterdag 30 april opent Maurice Lede, bekend van onder meer Het Klokhuis, Kunst4Kids in het museum. De toegang tot Kunst4Kids is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.boijmans.nl.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

Lees ook:Opening Kunst4Kids door Milouska Meulens
Lees ook:Kinderen zijn de baas bij Boijmans van Beuningen
Lees ook:Boijmans van Beuningen introduceert @Boymans
Lees ook:Ugo Rondinone zoekt regenboogtekeningen
Lees ook:VIP-opening voor kinderen in Museum Boijmans van Beuningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>