Carice van Houten maakt Kröller-Müller-tentoonstelling voor DWDD Pop-Up Museum

Carice van Houten in het Kröller-Müller Museum, photo: Merlijn Doomernik

Het Kröller-Müller Museum is vereerd met zijn deelname aan de tweede editie van het DWDD Pop-up Museum, georganiseerd door het TV-programma De Wereld Draait Door. Actrice Carice van Houten maakte als gastconservator een keuze uit de collectie in het depot van het museum. Het DWDD Pop-up Museum opent vandaag haar deuren. 

Carice van Houten heeft een salonopstelling gemaakt, met vooral werken van Henri Fantin-Latour, en daarnaast ook schilderijen van George Breitner, Isaac Israels, Jan Sluijters en Jan Veth. Carice beschouwt haar opstelling als een weemoedige en romantische collage.

De Wereld Draait Door richt met een aantal van haar vaste gasten negen zalen in met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.  De negen gastconservatoren worden ieder aan een museum gekoppeld om in de depots op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator krijgt samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en smaak van de gastconservator zal worden ingericht. Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam.

Het DWDD Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en het Amsterdams Universiteitsfonds. Het NRC Handelsblad geeft ook bij deze editie een speciale Pop-Up krant uit.

Het DWDD Pop-Up Museum is geopend tot en met 22 mei 2016.

BRON: Persbericht Kröller-Müller Museum

Lees ook:Allard Pierson Museum krijgt nogmaals DWDD-pop-up museum
Lees ook:DWDD pop-up museum in Allard Pierson Museum
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Allard Pierson Museum houdt Krim-goud voorlopig zelf
Lees ook:Kröller-Müller ‘evacueert’ kunstwerken om heidebrand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>