Come Closer in de avondschemering

Come Closer in De Oude Kerk CREDITS: Oude Kerk/Coebergh PR

De Oude Kerk, tijdelijk door Germaine Kruip van een haast mystieke lichtval voorzien, verenigt kunstenaars, wetenschappers, musici en bezoekers in een uniek winterprogramma. ‘Come Closer’ luidt daarbij de boodschap.

Rond zonsondergang, op vier verschillende avonden – 6 februari, 20 februari, 12 maart en 26 maart –  fungeert de kerk als podium voor gedeelde verhalen, beelden en klanken. Performances, lezingen en muziekuitvoeringen voltrekken zich terwijl het binnen en buiten langzaam donker wordt.  Na afloop is er een drankje in de Koffieschenkerij.

De planning is als volgt:

6 feb, 17.05-18.05 uur: geluidsperformance Volle Band en lezing Hans Kuiper.
20 feb, 17.32-18.32 uur: performance DKN ensemble en geometrische performance Waèl el Allouche.
12 maart, 18.09-19.09 uur: klankschalen Kees Huges en performatieve lezing door Valery Vermeulen.
26 maart, 18.34-19.34 uur: geluidsperformance Mehraneh Atashi en lezing Patrick Healy.

De tentoonstelling van Kruip is nog tot 27 maart 2016 te zien. Onder de titel Geometry of the Scattering wordt een solotentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Germaine Kruip getoond. Samen met curator Krist Gruijthuijsen is gekozen voor een ensemble van sculpturale en performatieve werken dat niet eerder in Nederland is vertoond. Naast nieuwe, door het monumentale gebouw geïnspireerde werken als A Square, spoken en Oude Kerk Untitled omvat deze tentoonstelling ook eerder werk dat door Kruip werd aangepast aan de ruimte. Een voorbeeld hiervan is het monumentale Column Untitled (2011-2015). In de maanden februari en maart 2016 organiseert de Oude Kerk rondom de tentoonstelling voor de tweede maal het publieksprogramma Come Closer. Dit programma, in de kerk ten uitvoer gebracht, omvat een serie prikkelende gesprekken en presentaties. Gedurende de tentoonstelling zal Kruips performance Geometry of the Scattering: Scene I te zien zijn in Veem Huis voor Performance.

Kijk voor meer informatie op www.oudekerk.nl

BRON: Persbericht De Oude Kerk via Coebergh PR

Lees ook:Germaine Kruip maakt het onzichtbare zichtbaar in de Amsterdamse Oude Kerk
Lees ook:Come Closer in de Oude Kerk
Lees ook:Saskia-ontbijt in de Oude Kerk
Lees ook:Germaine Kruip in De Paviljoens
Lees ook:Klassiek tijdens Museumnacht in De Nieuwe Kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>