Museumkaart was in 2015 weer groot succes

De Museumkaart was in 2015 weer een groot succes. Volgens de Museumvereniging werden er in 2015 door 1,2 miljoen Museumkaarthouders 8,3 miljoen museumbezoeken afgelegd. Gemiddeld bezoeken museumkaarthouders daarmee per jaar 6,8 keer een museum. Dit jaar bestaat de Museumkaart 35 jaar en het heeft er alle schijn van dat ook 2016 een topjaar zal worden. 

Sinds 2011 is er sprake van een stijging in het aantal kaarthouders. Jaarlijks neemt het aantal kaarthouders met zo’n 100.000 per jaar toe. Het feit dat gemiddeld 6,8 bezoeken per jaar worden afgelegd door de kaarthouders toont aan dat er een sterke binding is tussen musea en publiek. In vergelijking met 2014 is het aantal bezoeken met 8% gestegen. Toen waren er 1,1 miljoen kaarthouders, die samen 7,4 miljoen bezoeken aflegden aan musea. De groei is onder meer te danken aan de (her)openingen van musea, bijzondere tentoonstellingen, maar ook een uitbreiding in het aantal musea dat de kaart accepteert. Zo zijn sinds 1 januari Museumkaarthouders ook welkom in Kasteel Huis Bergh, Kasteel Cannenburgh, Kasteel Heeswijk, Jan Uten Houte, De Looijerij, Micropia, Museum Nijkerk, het Noord Veluws Museum en Space Expo.

De Museumvereniging, de brancheorganisatie voor musea in Nederland, is uitgever van de Museumkaart. De Museumkaart wordt geëxploiteerd door Stichting Museumkaart, een ongesubsidieerde instelling zonder winstoogmerk. De Museumkaart is te bestellen op museumkaart.nl. De Museumkaart kost € 59,90 en is vanaf de aankoopdatum een jaar geldig. Voor jongeren t/m 18 jaar kost de kaart € 32,45. Kijk voor meer informatie op www.museumkaart.nl.

BRON: Museumvereniging

 

Lees ook:Museumkaart levert recordbedrag op voor musea
Lees ook:Nog meer musea bezoeken met Museumjaarkaart
Lees ook:Klaar voor de Nationale Museumweek
Lees ook:Museumweekend op 2 en 3 april
Lees ook:Belangstelling voor musea groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>