Klaar voor Jheronimus Bosch

Burgemeester Ton Rombouts neemt zijn entreebewijs in ontvangst van Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum en Ad ’s-Gravesande, intendant Stichting Jheronimus Bosch 500. Burgemeester Ton Rombouts is initiator van de viering van het Boschjaar in 2016. Foto: Marc Bolsius

Met de lancering van tickets.hnbm.nl is de online kaartverkoop van ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ formeel van start gegaan. Deze overzichtstentoonstelling is van 13 februari tot en met 8 mei 2016 te zien in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. Door vooraf online tickets te kopen, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenste dag en tijdstip.

Met de lancering van de online ticketshop komt het museum tegemoet aan de nu al grote belangstelling uit binnen- en buitenland. “Niet alleen liefhebbers uit Nederland en de buurlanden, maar zelfs uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten hebben al contact met ons opgenomen omdat ze hun bezoek aan de tentoonstelling en de stad aan het plannen zijn. Je wilt natuurlijk niet vanuit Sydney afreizen en dan aan de kassa achter het net vissen,” aldus Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum. In de internationale pers is al veel aandacht aan de tentoonstelling besteed, zo schreef de Britse krant The Guardian: “Dutch museum achieves the impossible with new Hieronymus Bosch show.”

Om een aangenaam bezoek te bevorderen, gelden zogenaamde time slots. Hiermee wordt het aantal personen dat de tentoonstelling tegelijkertijd bezoekt zoveel mogelijk gereguleerd. Eenmaal in de tentoonstelling kunnen de bezoekers zo lang blijven indien gewenst. Vanaf de opening van de tentoonstelling is het naast de online kaartverkoop ook mogelijk om aan de kassa de nog beschikbare tickets te kopen voor de dag zelf.

De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500e sterfjaar van de kunstenaar. Een ticket voor ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ biedt ook toegang tot het Stedelijk Museum ’s‑Hertogenbosch, waar de tentoonstelling ‘The Fish Pond Song’ van Jeroen Kooijmans te zien is. De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch vormt een van de inspiratiebronnen voor deze video-installatie.

De tarieven voor deze tentoonstelling zijn als volgt:

Volwassenen: 22 euro (dit is incl. toeslag). (Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van 10 euro op de reguliere toegangsprijs van 12 euro voor volwassenen.) Museumkaarthouders, Vrienden Het Noordbrabants Museum/Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Vereniging Rembrandt en ICOM betalen alleen de toeslag van 10 euro. Kinderen van 4 t/m 17 jaar: 2 euro. Geen kortingen voor studenten/senioren/CJP/groepen. Een time slot is het uur waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal in de tentoonstelling kan men zo lang blijven als men wil. Alle time slots duren één uur, het eerste time slot start om 09.00 uur en het laatste om 17.00 uur. Tijdens de tentoonstelling gelden verlengde openingstijden  van maandag t/m zondag van 09.00 – 19.00 uur. Het museum is ook open tijdens feestdagen.

BRON: Persbericht Het Noordbrabants Museum

Lees ook:Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch verder verruimd
Lees ook:Lancering online ticketshop tentoonstelling Jheronimus Bosch komt er aan
Lees ook:Laatste twee weken Jheronimus Bosch-tentoonstelling extra lang open
Lees ook:Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch vanwege grote belangstelling flink verruimd
Lees ook:Het Noordbrabants Museum eert Jheronimus Bosch

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Klaar voor Jheronimus Bosch

 1. h.j.m. bunt

  Hallo, gefeliciteerd met de online ticketshop. Inmiddels heb ik een vraag: kan ik van jullie een bevestiging krijgen van onze kaartreservering voor ons bezoek op 18 april (tijdslot 1300-1400 uur) waarvoor wij via internet € 20 betaald hebben op 23 feb 2016 om 17.01 uur?
  Vriendelijke groet,
  Hans Bunt

    /   Reply  / 
  1. José van der Wegen Auteur

   Beste meneer Bunt,

   Helaas bent u op deze blog aan het verkeerde adres voor de kaartreserveringen. Deze verlopen namelijk niet via de blog, maar via het officiële ticketverkoopkanaal, dus de online ticketshop. Ik raad u aan contact op te nemen met Het Noordbrabants Museum en daar uw vraag voor te leggen. Voor ticketinformatie:
   +31(0)73-6877844 / [email protected] (bereikbaar ma t/m zo van 8:00 tot 20:00 uur). Hopelijk wordt een en ander opgelost voor u.

   Met vriendelijke groeten,

   José van der Wegen – Hoofdredacteur Kunst.blog.nl

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>