Fotowedstrijd Mijn Vincent in Het Noordbrabants Museum

Sandwichbike Almond Blossom, Pedal Factory, Amsterdam.

Tegelijk met de opening van de tentoonstelling Vincent uit de doeken – Hoe Van Gogh beroemd werd, start de bijhorende fotowedstrijd van Het Noordbrabants Museum. De tentoonstelling laat zien hoe Van Gogh uitgroeide tot icoon en een inspiratiebron werd voor anderen. Het museum wil graag weten hoe Van Gogh inspireert in het dagelijks leven. Deel jouw foto via Facebook en win de Van Gogh Sandwichbike uit de tentoonstelling.

Het Noordbrabants Museum roept mensen op om te laten zien waar en hoe ze Vincent van Gogh in hun leven tegenkomen. Van straatnaambordjes tot carnavalskostuums en van eigen gemaakt werk tot muurschilderingen of huisdieren met één oor. Maak een foto van ‘jouw Vincent’ en post deze op de Facebookpagina van het museum (facebook.com/NoordbrabantsMuseum) met de hashtag #mijnvincent. Het museum selecteert tot 8 november de mooiste en leukste inzendingen. Deze komen te hangen in de tentoonstelling Vincent uit de doeken – Hoe Van Gogh beroemd werd. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete foto. Dus is jouw foto geselecteerd? Neem dan je vrienden, familie en fans mee naar de tentoonstelling om te stemmen!

De prijs: dé Van Gogh Sandwichbike

Deze bijzondere fiets is bedacht door de Nederlandse ontwerper Basten Leijh en bestaat uit twee houten panelen. Voor de tentoonstelling Vincent uit de doeken selecteerde het museum een Sandwichbike bedrukt met de bekende amandelbloesem van Van Gogh. De winnaar van de fotowedstrijd wint deze prachtige fiets! Kijk voor meer informatie en de spelregels op: http://www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/nu-in-het-museum/tentoonstellingen/2015/vincent-uit-de-doeken/

Met de tentoonstelling Vincent uit de doeken onderzoekt Het Noordbrabants Museum hoe Van Gogh in de afgelopen 125 jaar is uitgegroeid tot een wereldberoemde kunstenaar. In deze cultuurhistorische expositie kijken we naar de geschiedenis, maar ook naar het heden. Hoe laten modeontwerpers, muzikanten, reclamemakers, maar ook ‘gewone’ mensen zich inspireren door Van Gogh?

BRON: Persbericht Het Noordbrabants Museum

Lees ook:Vooraankondiging: de ontdekking van Vincent van Gogh
Lees ook:Willem van Gogh opent Keukenhof 2015
Lees ook:Jouw eigen ‘Van Gogh’ in het Van Gogh Museum
Lees ook:Kunst TV – Don McLean: Starry starry night
Lees ook:Lust for Life: een film over Vincent van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>