Vormidable gaat door bij Beelden aan Zee

CREDITS LOGO: Museum Beelden aan Zee

Afgelopen zondag was de laatste dag dat de tentoonstelling Vormidable. Hedendaagse Vlaamse beeldhouwkunst te zien was op het Lange Voorhout in Den Haag. De tentoonstelling in de openbare ruimte was een groot succes met ruim 240.000 bezoekers. In museum Beelden aan Zee gaat de tentoonstelling door tot en met 25 oktober. Tijdens de tentoonstelling presenteert museum Beelden aan Zee een uitgebreid nazomerprogramma. In de maanden september en oktober zijn er ieder weekend activiteiten.

Nazomerprogramma

Zaterdag 5 september 16.30 – 20.00 uur – Kindermuseumnacht
Kinderen maken in Beelden aan Zee hun eigen kunstwerk; versieren Belgische wafels en nemen hun eigen geurkunstwerk, gemaakt samen met de geurDJ, mee naar huis.

Zondag 6 september 12.00 – 16.00 uur – geur DJ
De aromajockey komt optreden in het museum als geurDJ. Vanaf zijn ‘mengpaneel’ verspreidt hij geuren in de ruimte. Deze geuren zijn niet alleen te ruiken, maar ook te zien.

Zondag 13 september rondleiding 14.00 uur en 15.30 uur – Architectuur
In het kader van Open Monumentendag organiseert Beelden aan Zee een architectuurrondleiding door het museumgebouw dat ontworpen is door Wim Quist.

Zondag 20 september 14.00 – 15.15 uur – Workshop
workshop “Vlaanderen op zijn best”, voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Zaterdag 26 september 14.00 uur en 15.30 uur – Rondleiding
Gastconservator Stef van Bellingen is de samensteller van de tentoonstelling Vormidable in museum Beelden aan Zee. Hij vertelt als geen ander over de tentoonstelling.

Zondag 27 september 14.00 – 16.00 uur – Workshop Gipsotheek aan Zee
Deelnemers aan de Gipsotheek workshop voor jong (vanaf 4 jaar) en oud bekijken de vele gipsmodellen in de Gipsotheek aan Zee en bekwamen zich in de penningkunst. De zelfgemaakte penning mag mee naar huis.

Zondag 4 oktober 12.15 uur, 14.00 uur en 15.30 uur – Performance
In een twintig minuten durende performance zien we de kunstenaar in een plastic huid kruipen; waarbij hij zelf in een beeld verandert, vacuüm gezogen in het plastic en ademend door een buisje.

Zondag 11 oktober en zondag 18 oktober 13.00 – 16.00 uur – Chocolade
Projectstudio Cornelis Serveert brengt mensen op een creatieve manier samen en niet zelden met lekkernijen. In Beelden aan Zee presenteert Cornelis Chocolade (ver)beelden, met Belgische chocolade! De bezoeker kan hierbij zelf sculpturen ontwerpen en direct in chocola printen met een 3D printer.

Zondag 25 oktober 15.00 – 16.00 uur – Lezing
De laatste dag van de tentoonstelling wordt gevierd met een bijdrage van één van de Vormidable kunstenaars. Nick Ervinck, bekend van zijn 3D geprinte, futuristisch ogende sculpturen, onthult zijn vernieuwende maakproces, waarbij de computer de beitel vervangt.

BRON: Museum Beelden aan Zee

Lees ook:Beelden aan Zee opent Gipsotheek
Lees ook:Laatste dagen zomervakantie: kinderactiviteiten in musea
Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Kunst voor kinderen tijdens Pinkstervakantie
Lees ook:Meivakantie vieren in de Kunsthal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>