Museum van Loon verwelkomt 50.000e bezoeker

50.000 bezoekers voor Museum Van Loon CREDITS Museum Van Loon

Museum van Loon in Amsterdam heeft deze week de 50.000e bezoeker mogen verwelkomen. Hoewel Museum Van Loon vanwege de restauratie van het stucwerk in de hal heel februari en maart gesloten was voor publiek, zijn er dit jaar al meer dan 50.000 bezoekers naar het museum gekomen. De ruimere openingstijden sinds de heropening in april hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Traditiegetrouw waren de bezoekersaantallen gedurende de paasdagen hoog, en ook tijdens de Open Tuinen Dagen in juni wisten veel mensen hun weg naar het museum te vinden. Net als afgelopen jaren verwacht het museum ook voor 2015 uitstekende bezoekersaantallen van rond 90.000.

Museum van Loon doet ook mee aan de Uitmarkt in Amsterdam. Op zondag 30 augustus vindt de try-out van Mijn Lieve Burgerhart van Stichting Thim plaats van 15.00 tot 15.30 op het Prins Bernhard Cultuurfonds Podium van de Amsterdamse Uitmarkt. Mijn Lieve Burgerhart is op 17 en 18 september te zien in Museum Van Loon. Mijn Lieve Burgerhart is gebaseerd op het boek Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart (1782) door Betje Wolff en Aagje Deken, dat wordt beschouwd als de eerste Nederlandse roman.

Het boek, met moralistische boodschap voor “Jonge Juffers”, beschrijft de avonturen van het jonge meisje Sara Burgerhart. Het lezerspubliek wordt aangespoord om zich goed te gedragen en lering te trekken uit het verhaal. Het verlangen naar vermaak en avontuur wordt afgekeurd, huwelijk en tolerantie worden geprezen. In het verhaal staat het zelf denken van de mens centraal, wat in het algemeen kenmerkend is voor het denken in de tijd van de Verlichting.

Een voorproefje van Mijn Lieve Burgerhart is hier te zien.

BRON: Persbericht Museum Van Loon

Lees ook:Sinterklaas bezoekt Museum van Loon
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest pakt uit op Uitmarkt 2015
Lees ook:EYE en Museum van Loon krijgen N8 Sokkels
Lees ook:Van Gogh Museum is blij met miljoenste bezoeker
Lees ook:Top 10 best bezochte musea van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>