Volop Zomerplezier bij MOTI

Deze zomer houden diverse musea activiteiten voor jong en oud, zodat je ook in de zomer volop plezier kunt hebben tijdens een museumbezoek. Ook MOTI in Breda doet mee aan deze activiteiten. De activiteiten zijn er voor de allerkleinsten, maar ook voor de grote mensen onder ons. 

Bij MOTI staan deze zomer de volgende activiteiten op het programma:

iPuzzle voor kinderen 4-6 jaar
De allerjongste bezoekers van MOTI kunnen de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere bezoeken met de iPuzzle. De iPuzzle is een analoge tablet die je langs de mooiste kunstwerken in de tentoonstelling leidt. Je kunt een oude en nieuwe versie van hetzelfde plaatje op de iPuzzle zoeken en zo de geschiedenis van beeldcultuur ontdekken.

Minecraft at the Museum voor bezoekers 6-100 jaar
In de foyer van MOTI kun je zowel online als offline kennismaken met Minecraft. Minecraft at the Museum is een informatieve speelomgeving, zowel leerzaam als ook erg leuk! Je kunt meteen spelen: speel op één van de drie MOTI computers of neem je eigen smartphone, tablet of laptop mee. Thuis kun je ook Minecraft spelen, maar in MOTI speel je het spel niet alleen in een bijzondere online omgeving, maar ook in een speciaal vormgegeven fysieke omgeving. Lees hier meer overMinecraft at the Museum.  Op dit moment is Minecraft at the Museummomenteel in herontwikkeling. Vanaf vrijdag 7 augustus is de nieuwe versie van de speelomgeving beschikbaar voor de bezoeker. De omgeving is in de tussentijd wel gewoon open voor publiek.

Beeldcode kraken voor kinderen 8 – 12 jaar
Door middel van deze speurtocht maken kinderen kennis met de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere. Kinderen ontdekken hoe het digitale denken is veranderd en ons heeft veranderd, maar kunnen ook de hoogtepunten uit de tentoonstelling ontdekken en de geschiedenis van de beeldcultuur leren kennen.

Klikkie voor kinderen 8 – 12 jaar
De tentoonstelling BORN DIGITAL gaat over jonge beeldmakers, die zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Klikkie is echter gevangen in de analoge wereld en moet terug naar de digitale wereld. Via een speurtocht kunnen kinderen Klikkie daarbij helpen.

Zomerspeurtocht vanaf 10 jaar
MOTI heeft dit jaar ook een speciale zomerspeurtocht ontwikkeld. In de tentoonstellingen Welcome to the Imagesphere, Beelden zijn de nieuwe woorden en Born Digital kunnen bezoekers op zoek naar negen hoogtepunten uit het museum waarna de beeldcultuurcode te kraken valt.

Waanzien-paspoort vanaf 10 jaar
Kinderen vanaf 10 jaar krijgen bovendien gratis een speciaal paspoort bij de balie uitgereikt om Waanzien te bezoeken. In deze tentoonstelling maken jongeren kennis met beeldcultuur. Hoe word je wijs uit de beeldenwaan van de dag? Prik jij door de beeldtricks van spindoctors, glossy advertisers en foodmarketeers? Laat jij je beïnvloeden door sociale kledingvoorschriften en schoonheidsidealen? Hoe houden je hersenen je voor de gek met beeld? Kortom: wat doe jij met beeld en wat doet beeld met jou?

BRON: MOTI

Lees ook:British Museum gaat voor kopie in Minecraft
Lees ook:De combinatie kind-gedicht-kunst: Poem Express
Lees ook:Breda zoekt naar museum van de toekomst
Lees ook:De geboorte van de digi-kunstenaar
Lees ook:Groninger Museum gratis voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>