Anthony Ruys nieuwe bestuursvoorzitter museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee is verheugd met de aanstelling van Anthony Ruys (1947) als nieuwe voorzitter van het bestuur. Ruys volgt aan het einde van het jaar de huidige voorzitter, Fokko van Duyne op, die sinds 2007 deze functie vervult. Anthony Ruys was onder andere werkzaam bij Unilever en van 1993 tot 2005 bij Heineken, waar hij vanaf 2002 voorzitter van de Raad van Bestuur was.

Hij had een aantal commissariaten, waaronder bij de Schiphol Group, Janivo, het Aidsfonds, STOP Aids Now en momenteel bij de Intertrust Group. Ruys is eveneens ervaren in de culturele sector; onder meer als voorzitter bij Madurodam en tot 2012 als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum.

“Als particulier museum is Beelden aan Zee afhankelijk van zijn vele donateurs en sponsors. Sinds de oprichting van het museum hebben vele bedrijven en particulieren zich bij ons aangesloten en is het financiële fundament van het museum gelegd. De komende jaren blijft het uitbreiden van de kring van particulieren en bedrijven rond  het museum hoog op de agenda, een verantwoordelijkheid die gedeeld wordt met het bestuur. Met Anthony Ruys als nieuwe bestuursvoorzitter zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. Zijn ruime ervaring in het bedrijfsleven én in de culturele sector zal museum Beelden aan Zee ten goede komen,” aldus Jan Teeuwisse, directeur van museum Beelden aan Zee.

BRON: persbericht Museum Beelden aan Zee

Lees ook:Culturele sector bekijkt mogelijke toekomstopties
Lees ook:Boijmans van Beuningen investeert in de toekomst
Lees ook:Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:Beelden aan Zee houdt exclusieve bruikleenveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>