La La La Human Steps voor het laatst

Sterre van Rossem, Matthew Pawlicki and Peter Leung. Foto: Bowie Verschuuren.

Dit Pinksterweekend is het de laatste kans om te genieten van de tentoonstelling ‘La La La Human Steps’, waar kunst het podium deelt met dans. Vier dansgezelschappen lieten zich inspireren door 100 kunstwerken en hun bindende element: la condition humaine. De eenmalige performances zijn vastgelegd in dansfilms en centraal in de museumzaal te zien. Op 23, 24 en 25 mei kunt u nog een bezoek brengen.

Het menselijk tekort staat in deze tentoonstelling centraal, met een honderdtal werken uit de eigen collectie van klassieke meesters tot jong talent. Museum Boijmans Van Beuningen toont immense installaties tot kleine schilderijen die variëren van ontzenuwende zwartgalligheid tot vermakelijke absurditeit. Een viertal dansgezelschappen maakten speciaal voor de tentoonstelling een choreografie in het hart van de tentoonstelling. Claerence Person en Ques, verbonden aan het HipHopHuis, trapten af met een Krumpingduel. Scapino Ballet Rotterdam en het internationale topgezelschap La La La Human Steps in combinatie met het Zweedse Cullberg Ballet volgden met een duet. Van de eenmalige performances maakten verschillende regisseurs een dansfilm. Het museum toont de films een maand in de tentoonstelling. Vanaf 17 mei zijn alle dansfilms achtereenvolgens in de tentoonstelling te zien. De dansfilms staan ook op ARTtube.nl.

Lees ook:La La La Human Steps in live ballet
Lees ook:Boijmans van Beuningen is klaar voor 2015
Lees ook:Kaartverkoop Museumnacht010 van start
Lees ook:Hedendaagse Indiase kunst in Den Haag
Lees ook:Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 21)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>