Hermitage Amsterdam en AMVJ Fonds zetten in op kunst voor kinderen

Daphne Grimmelikhuijse, voorzitter van het AMVJ Fonds en Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam
Foto Janiek Dam

Midden in de lopende expositie over de Hermitage voor Kinderen sloten afgelopen vrijdag, 12 december 2014, Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, en Daphne Grimmelikhuijse, voorzitter van het AMVJ Fonds, hun sponsoringsovereenkomst. Er wordt een samenwerking aangegaan voor een periode van vier jaar, waarin de missie van de Hermitage voor Kinderen, ´kinderen ongeacht hun achtergrond leren kijken naar kunst en hun talenten ontwikkelen´,  hand in hand gaat met de doelstellingen van het AMVJ Fonds.

Het AMVJ Fonds is gericht op ´cultuurparticipatie van Amsterdamse jongeren voor wie de toegang tot sociaal-culturele activiteiten niet gemakkelijk en vanzelfsprekend is’. De bijdrage, 200.000 euro verspreid over vier jaar, is de grootste die het AMVJ Fonds in zijn geschiedenis heeft gedaan. Cathelijne Broers meldde zeer blij te zijn met de overeenkomst: “Ik ben zeer blij en trots dat het AMVJ Fonds, met zijn lange staat van dienst, onze unieke educatieve programma’s steunt. Voor ons, als niet-gesubsidieerde instelling, is dat fantastisch nieuws.” Ook Daphne Grimmelikhuijse is blij. “De Hermitage en het AMVJ Fonds hebben dezelfde opvattingen als het gaat om maatschappelijke inclusie en kunst en cultuur. De Hermitage voor Kinderen is een schoolvoorbeeld van talentontwikkeling en het bieden van kansen aan Amsterdamse kinderen, ongeacht hun achtergrond of de plek waar ze wonen. We zijn er trots op dat we een forse bijdrage kunnen leveren om dit programma te continueren en verder te ontwikkelen.”

Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. Het educatieprogramma draait om social inclusion. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ is een ambitieus programma gerealiseerd, dat begint bij de groepen 4, 5 en 6 uit het basisonderwijs. De cursussen zijn gekoppeld aan de tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam. Voor bijzondere talenten zijn er een speciaal ontwikkelingsprogramma Hermitage Atelier en het vervolgprogramma Hermitage Academie, dat is gericht op verdere talentontwikkeling en op kennis van kunstgeschiedenis. De Hermitage voor Kinderen huist in een eigen pand aan de Nieuwe Herengracht en omvat vijf ateliers, twee leslokalen en een Kinderkantine. Het is daarmee de grootste educatieve ruimte van museaal Nederland. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10.000 basisschoolleerlingen de Hermitage voor Kinderen.

Lees ook:Nieuwe lichting kunsttalent rondt Hermitage voor Kinderen af
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt 50.000e bezoeker Dining with the Tsars
Lees ook:Hermitage Rusland brengt Hollandse meesters terug naar Nederland
Lees ook:Talenten Hermitage Academie studeren af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>