Museum Prinsenhof is klaar voor de Nacht

Museum Prinsenhof wordt blauw CREDITS: Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof Delft verzorgt ook dit jaar een mooi programma tijdens Museumnacht Delft op 24 oktober. Het museum is, geheel in het thema L’Heure Bleue, omgetoverd tot een blauw verlicht paradijs en trakteert haar bezoekers op verrassende optredens. 

Tijdens de Museumnacht verlicht schatbewaarder Improve, expert op het gebied van beeld- en lichtconcepten, het monumentale pand sfeervol blauw. Bezoekers kunnen tussen 19.30 en 01.00 uur dwalen door het sprookjesachtig verlichte museum. Winkeltje Kouwenhoven op het Sint Agathaplein is ook geopend. In het nostalgische pand met haar hoge plafond, oude toonbank en weegschaal voor de snoepjes, kunnen bezoekers zich te goed doen aan oud-Hollands snoepgoed. Museum Prinsenhof Delft trakteert bezoekers gedurende de avond op verschillende optredens. In de Van der Mandelezaal is om 21.30 uur en om 23.30 uur een spectaculaire Tissu Act te zien, waarbij circuskunstenaar Milan Seegers zich op zes meter hoogte sierlijk in en uit doeken rolt. Om 20.30 uur en om 22.30 uur dragen dichters van de Poëziewerkplaats (PWP) van De VAK hun werk voor in de Waalse kerk.

Bij de PWP bespreken gevorderde dichters elkaars werk o.l.v. een bekende dichter. Voorheen waren dat onder meer Anne Vegter, Ester Naomi Perquin en Menno Wigman. Dit jaar begeleidt K. Michel de Poëziewerkplaats. Museum Prinsenhof Delft doet ook mee aan de Kindermuseumnacht. Vanaf 19.30 uur kunnen kinderen in de educatieruimte van het museum hun eigen blauwe lichtje maken onder leiding van Marieke Rolloos van Atelier 7. Museumnacht Delft heeft een kinderfotowedstrijd georganiseerd, waarbij kinderen op hun eigen wijze vorm hebben gegeven aan het thema L’Heure Bleue. Een vakjury heeft de mooiste foto’s uitgekozen en deze worden tijdens de Museumnacht tentoongesteld in de Kapittelzaal van het museum.

Voor maar € 8,- koopt u een passe-partout in de voorverkoop en kunt u tijdens Museumnacht Delft alle deelnemende instellingen bezoeken. Op vrijdag 24 oktober kost een passe-partout € 10,-. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar de Museumnacht, onder begeleiding van een volwassene met passe-partout.

Lees ook:Lichtjesavond in Delft
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Museumnacht Delft 2012
Lees ook:Breda in de ban van de Cultuurnacht
Lees ook:De strandbeesten van Theo Jansen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>