De kunst van het maken van muziek

Muziek + kunst = Art Rocks CREDITS: Art Rocks

Kunst is kunst en muziek is muziek. Toch is de scheidslijn tussen de twee erg klein. Om die scheidslijn in beeld te brengen is het project Art Rocks in het leven geroepen. Art Rocks is een project van Museum Boijmans Van Beuningen, in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland, Centraal Museum Utrecht en Groninger Museum en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij en de Janivo Stichting. 

Art Rocks daagt de muzikant van nu uit om een soundtrack te schrijven bij de grootmeesters van de kunst. Je kunt je vanaf 1 september aanmelden voor de Art Rocks muziekcompetitie en jouw compositie tot een waar meesterwerk uit laten groeien. De muzikale boodschap zal weerklinken binnen de muren van het Museum Boijmans van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum.

Er worden 30 kunstwerken geselecteerd, waarbij een muziekstuk gecomponeerd kan worden. De selectie van kunstwerken wordt op 1 september bekend gemaakt, tegelijk met de opening van de inschrijvingen voor het project. In het kader van Art Rocks worden er in de deelnemende musea ook diverse workshops en masterclasses gegeven door onder meer Eefje de Visser, Allysen Callery en Ryan Lee Crosby,

Lees ook:Tiësto en Kyteman zetten kunst op muziek
Lees ook:Actief met de Design Derby
Lees ook:Museum Boijmans van Beuningen verlengt Van Bosch tot Bruegel
Lees ook:10 tentoonstellingen om naar uit te zien in 2012
Lees ook:Werk Christien Meindertsma beleeft debuut in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>