De grafiek van de kunstenaars

Een kopergravure van Kuno Brinks CREDITS: Sliedrechts Museum

De grafiek is een aparte vorm van kunst. Etsen, houtsnedes, linosnedes, aquatint, litho’s en zeefdrukken: het zijn allemaal juwelen uit de grafiek. In de geheel gerenoveerde expositiezaal van het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt in Sliedrecht wordt vanaf 30 augustus aandacht besteed aan deze juwelen via een expositie met Grafiek van Nederlandse kunstenaars uit periode 1850-1950.
Er worden tijdens de expositie onder meer etsen, kopergravures, houtgravures, houtsnedes en litho’s getoond. De werken vormen een selectie uit de verzameling van oud-bestuurslid Dhr. J.A.Mijnster van het Sliedrechts Museum.  Te zien zijn onder meer werken van Professor P. Dupont, M. v.d. Valk, Kuno Brinks, B. v. Houten, J.Poortenaar en vele andere Nederlandse kunstenaars uit de genoemde periode. De objecten zijn opgehangen aan het vernieuwde ophangsysteem dat onlangs is aangebracht in het museum. Tevens is de zaal voorzien van een geheel vernieuwd LED-verlichtingsysteem, waardoor de werken beter dan ooit tot hun recht komen.

De expositie is te zien tot en met 18 oktober 2014.

Lees ook:Houdsnedes Escher gevonden bij …. De kringloopwinkel
Lees ook:Rembrandt in zwart-wit in Gouda
Lees ook:Weert krijgt Rembrandt op bezoek
Lees ook:Edvard Munch in de veiling
Lees ook:Francis Bacon: de vitaliteit van vlees en bloed in grafiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>