Van Gogh Museum ontvangt miljoenste bezoeker

Adriaan Dönszelmann overhandigt aan een stralende mevrouw van Waveren uit Zwaag, de miljoenste bezoeker van het Van Gogh Museum, een boeket met zonnebloemen en een tegoed van tien liter Sikkens Decorative Paint, aangeboden door AkzoNobel (partner in restoration van het Van Gogh Museum) FOTOCREDITS: Maartje Strijbis

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft dit jaar de miljoenste bezoeker al mogen ontvangen. Dit is eerder gebeurd dan in voorgaande jaren, namelijk op 12 augustus. In vergelijking met de lijn van de afgelopen jaren liggen de bezoekersaantallen voor op schema.

Volgens Adriaan Dönszelmann, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum, heeft het museum tot nog toe al een zeer succesvol jaar gehad. “De tentoonstelling Félix Vallotton: Het vuur onder het ijs heeft meer dan 500.000 bezoekers getrokken en ook De wereld van Van Gogh: Foto’s van Emmy Andriesse is populair. Daarnaast trekt de vaste collectie een aanhoudend aantal bezoekers. Wij zijn heel blij met deze overweldigende belangstelling van kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Ondanks dat de tentoonstellingsvleugel aan het Museumplein – de Kurokawa-vleugel – is gesloten, is het ons toch gelukt om substantieel meer bezoekers dan in 2012 en 2013 te ontvangen. Door goed capaciteitsmanagement met blokuren verspreid over de dag, onze openstelling op de vrijdag- en zaterdagavond en online ticketverkoop lukt het ons om steeds meer bezoekers per dag te ontvangen.”

De verwachting is dat de bezoekersaantallen van het Van Gogh Museum alleen maar verder zullen toenemen.  De vaste collectie van het museum  is vanaf 27 november te bewonderen, waarbij het verhaal van Vincent van Gogh op een nieuwe manier gepresenteerd wordt. Het Van Gogh Museum opent verder in de zomer van 2015 de deuren van het nieuwe entreegebouw gelegen aan het Museumplein. Hierdoor ontstaat een optimale aansluiting met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw. Het nieuwe glazen entreegebouw, een architectonisch opvallend gebouw, maakt het mogelijk om nog meer bezoekers te ontvangen.

Lees ook:Van Gogh Museum is blij met miljoenste bezoeker
Lees ook:Musea bereiken mijlpalen over 2016
Lees ook:Van Gogh Jaar is goed voor Van Gogh Museum
Lees ook:Van Gogh Museum is klaar voor de nieuwe entree
Lees ook:Van Gogh Museum krijgt nieuwe entree

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>