Van Gogh Museum steunt Oranje

Vincent van Gogh in Oranje: het Van Gogh Museum steunt het Nederlands elftal CREDITS: Van Gogh Museum

Vanavond is natuurlijk de halve finale tussen Nederland en Argentinië tijdens het WK Voetbal in Brazilië. Eerder al liet het Stedelijk Museum in Amsterdam al in een filmpje zien ‘ons Oranje’ te steunen. Die steun heeft misschien wel goed uitgepakt, want Costa Rica werd uiteindelijk na strafschoppen verslagen. Dat er niet alleen Oranje-fans bij het Stedelijk zitten, bewijst het Van Gogh Museum vandaag!

Op Twitter heeft het museum een foto geplaatst van Vincent van Gogh in een oranje shirtje. De tekst die het museum er bij heeft geschreven luidt als volgt: ‘The Van Gogh Museum supports the Dutch team in the semi-final today! #nedarg #worldcup‘. Hopelijk heeft de steun vanuit het Van Gogh Museum effect. Het is wachten welk museum vervolgens op ludieke wijze inhaakt op de Oranje-gekte.

Lees ook:Prins en manager zien toe op kunst
Lees ook:Het Rijksmuseum kleurt Oranje
Lees ook:Nieuwe film Vincent van Gogh in Etten
Lees ook:Creatief met Van Gogh
Lees ook:Koninklijk Paleis Amsterdam toont Dynastie van Oranje-Nassau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>