Museumkaart levert recordbedrag op voor musea

Naar het museum met de Museumkaart CREDITS: Museumkaart

De Museumkaart heeft over 2013 een recordbedrag opgeleverd voor de musea. Uit het jaarverslag van de Stichting Museumkaart blijkt dat er sprake is van een stijging van 30% aan inkomsten voor de musea. In totaal leverde de kaart 40 miljoen euro op. 

Het geld is besteed aan de promotie van musea en voor de uitbetaling van bezoeken met de Museumkaart. Vorig jaar werd de Museumkaart 5 euro duurder, evenals de toegangsprijs van veel musea. Het aantal bezoeken met de museumkaart steeg met 28% en het aantal kaarthouders nam toe met 18%. Het toenemende aantal bezoeken kwam onder meer door spectaculaire openingen van diverse musea en aansprekende tentoonstellingen.  Aan de Museumkaart nemen ongeveer 400 musea deel. 1 miljoen kaarthouders waren verantwoordelijk voor 6,4 miljoen bezoeken aan musea.

Voor de Museumkaart geldt dat deze rendabel is als kaarthouders niet meer dan zes keer per jaar een museum bezoeken. Wanneer kaarthouders vaker naar het museum gaan, legt de Stichting Museumkaart op de kaart toe. Ieder museum krijgt 60% van de entreeprijs voor iedere bezoeker die met een Museumkaart naar het museum komt. 2013 was voor de Museumkaart een goed jaar, mede door de heropening van onder meer het Rijksmuseum.

Lees ook:Museumkaart was in 2015 weer groot succes
Lees ook:Nog meer musea bezoeken met Museumjaarkaart
Lees ook:Belangstelling voor musea groeit
Lees ook:Klaar voor de Nationale Museumweek
Lees ook:Kunstzinnige Kerstcadeautips

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>