Win een replica van een werk uit het Teylers Museum

Dit werk van Wouterus Mol   is er ook in replica-editie voor een gelukkige winnaar CREDITS: Teylers Museum

Dit werk van Wouterus Mol is er ook in replica-editie voor een gelukkige winnaar CREDITS: Teylers Museum

Voor de tentoonstelling De Romantische ziel in het Teylers Museum in Haarlem verruilden een aantal schilderijen hun vaste plek in de Eerste Schilderijenzaal voor een plaats aan de muur in de tentoonstellingszaal. Om de unieke presentatie in de Eerste Schilderijenzaal te behouden werden de originele schilderijen vervangen door levensechte replica’s van de hoogste kwaliteit. Alleen wie goed keek merkte de verschillen op. In het kader van de officiële heropening van de Eerste en Tweede Schilderijenzaal zijn de originele werken weer op hun plek. Teylers Museum verloot daarom drie replica’s. 

Dat betekent dat drie levensechte replica’s straks bij drie doodgewone mensen aan de muur kunnen hangen. Wil je één van de drie replica’s winnen? Breng dan een bezoek aan Teylers Museum en maak een selfie bij één van de drie schilderijen die je graag in huis zou willen hebben. Deel je selfie via Facebook of Twitter met het museum door middel van hashtag #teylersthuis. Meedoen kan tot en met 1 juni 2014. Onder alle inzendingen worden de drie replica’s verloot. De winnaars krijgen rond 6 juni bericht en mogen tijdens de officiële heropening van de Eerste en Tweede Schilderijenzaal op 19 juni as. hun schilderij in ontvangst komen nemen. Van de winnaars zou het museum graag horen wat hen zo aanspreekt in het schilderij. Ook ziet het museum graag hoe de replica bij de drie gelukkige winnaars thuis hangt!

De drie werken die meedoen zijn Hermanus van Brussel, landschap bij stormachtig weer, 1794. 80 x 91,5 cm (afmeting incl. lijst), Barend Cornelis Koekkoek. Zomerlandschap, 1830. 139,2 x 169,4 cm (afmeting incl. lijst) en Wouterus Mol, Slapende Jongen, ca. 1926. 94,5 x 80,9 cm (afmeting incl. lijst).

Lees ook:Teylers Museum koopt Jongkind
Lees ook:Mona Lisa: nu ook in het Prado
Lees ook:Rafaël tentoonstelling in Teylers Museum
Lees ook:Kunst winnen op Open Art Fair
Lees ook:Goed jaar voor het Teylers Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>