Capita Selecta II uit de collectie van het Groninger Museum

The Tournament van Jaime Hayon CREDITS: Groninger Museum

Het Groninger Museum start met een tweede editie van Capita Selecta. Onder de naam Capita Selecta II wordt een selectie getoond uit de uitgebreide kunstcollectie van het museum in Groningen. Zowel moderne als hedendaagse kunst zal aan bod komen tijdens Capita Selecta II. 

Capita Selecta II staat voor ‘uitgelicht voor bijzondere aandacht’. In deze tweede versie van de tentoonstelling met kunst uit de museumcollectie is ervoor gekozen om niet één, maar meerdere kunstdisciplines te kiezen. De tentoonstelling bestaat dan ook uit een mix van schilder- en beeldhouwkunst, mode, fotografie en design. Er zijn nieuwe aanwinsten te zien, zoals werk van ontwerper Joris Laarman en een mode-installatie van de Britse ontwerper Hussein Chalayan. Verder is er hedendaagse kunst uit China te zien die een reflectie is op de grote economische en culturele ontwikkelingen sinds de dood van Mao.

Capita Selecta II loopt tot en met 2 november dit jaar.

Lees ook:Viktor & Rolf, Andy Warhol en Ai Weiwei op veler verzoek terug in het Groninger Museum
Lees ook:Groninger Museum toont grootste Rodin-expositie ooit in Nederland
Lees ook:Tentoonstellingen Groninger Museum internationaal gewild
Lees ook:Groninger Museum presenteert Hide & Seek, Maarten Baas
Lees ook:David Bowie is langer in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>