Boijmans van Beuningen investeert in de toekomst

Het museum zoekt steun bij particulieren en bedrijven LOGO: Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen investeert in de toekomst. Door de introductie van een endowment, een stichting die een vermogen van minimaal € 25 miljoen opbouwt voor essentiële investeringen in Museum Boijmans Van Beuningen, moet de toekomst van het Rotterdamse museum geborgd worden. Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen nodigt particulieren en bedrijven uit om hierbij een belangrijke rol te spelen. 

Het doel van deze stichting is om een structureel vermogen op te bouwen van minimaal € 25 miljoen voor strategische investeringen in restauraties, aankopen, tentoonstellingen en educatieve activiteiten. Bedrijven en particulieren kunnen de stichting steunen door geld te schenken of te lenen aan het endowment. Volgens directeur Sjarel Ex moet nu betekenis gegeven worden aan later. Via het endowment moet er voor gezorgd worden dat Museum Boijmans van Beuningen voor volgende generaties een plek van betekenis blijft waar iedereen kan genieten van de bijzondere collecties.

Met een endowment behoort Museum Boijmans van Beuningen tot de voorlopers op dit gebied in Nederland. Om de stichting goed te kunnen waarborgen, zijn diverse partners aangesteld. Bij de uitvoering zijn Robeco en de Rabobank Rotterdam als partners betrokken. Zij garanderen dat de giften en leningen die aan Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen worden toegekend, zorgvuldig worden beheerd en belegd. PwC en Ploum Lodder Princen zijn partners voor fiscale en notariële aspecten. Ook is een onafhankelijk bestuur aangesteld. De particulieren en bedrijven die het endowment steunen worden uitgenodigd toe te treden tot één van de gezelschappen, vernoemd naar beeldbepalende kunstenaars in de museumcollectie: Jan van Eyck, Bas Jan Ader, Salvador Dalí, Paul Cézanne en Jheronimus Bosch. Als dank voor hun bijdrage worden ze voorgesteld aan kunstenaars, krijgen ze een blik achter de schermen, bezoeken ze bijzondere collecties in binnen- en buitenland of kunnen ze buiten openingstijden in alle rust het museum bezoeken.

Lees ook:Boijmans van Beuningen introduceert @Boymans
Lees ook:Help mee met restauratie van “De intocht van Napoleon”!
Lees ook:Oud-directeur Museum Boijmans Van Beuningen overleden
Lees ook:Opening Kunst4Kids door Milouska Meulens
Lees ook:Groot succes: 147.000 bezoekers voor Van Bosch tot Bruegel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>