Jan van der Ploeg geeft MOTI utopisch universum

Een van de objecten bij MOTI HOTEL II FOTO: MOTI Museum Breda

De kunstenaar Jan van der Ploeg keert van 12 april tot en met september MOTI Museum in Breda binnenstebuiten. Tijdens de tentoonstelling ‘MOTI HOTEL II: Jan van der Ploeg’ zal de kunstenaar in twee grote zalen de bezoeker in verwarring brengen met binnen en buiten, in kleur of zwart-wit door het gebruik van een utopisch universum van kleuren en tegenstellingen. 

Jan van der Ploeg is vooral bekend als kunstenaar van monumentale muurschilderingen in musea en openbare ruimtes. Hij organiseerde tentoonstellingen in binnen- en buitenland en zijn werk was eerder te zien in MoMA PS1 (New York), het Hammer Museum (Los Angeles) en diverse kunstinstituten en galeries in Amsterdam, Basel, Berlijn, Chicago, Milaan, Parijs en Sydney. Bij MOTI in Breda heeft hij voor MOTI HOTEL II een installatie gerealiseerd die het karkas van de vorige opstelling combineert met een nieuwe monumentale aanpak van de ruimte. Van der Ploeg verbindt zo de 20e met de 21e  eeuw. Dat doet hij onder meer door terug te grijpen op kunststijlen en –stromingen en deze te transformeren tot grafische droomwerelden. MOTI hield al eerder een HOTEL-tentoonstelling, waarbij het karkas dus is behouden. Tijdens de eerste HOTEL-expositie mochten 20 (inter)nationale kunstenaars hun scherpe visie en karakteristieke stijl van vormgeving en beelden vertonen.

Lees ook:Yoga in MOTI: Kunst om te bezinnen, te zien, te voelen, te ervaren…
Lees ook:Breda zoekt naar museum van de toekomst
Lees ook:IJsvermaak in Breda’s Museum
Lees ook:Lichtspel gevangenis voor Stedelijk Museum
Lees ook:Volop Zomerplezier bij MOTI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>