Kunstenaars van nu geven oud meesterwerk nieuwe invulling

De invulling van Koen Hauser FOTO ZEEUWS MUSEUM

Een groep van zes kunstenaars heeft op verzoek van het Zeeuws Museum een oud werk van de Zeeuwse schilder Marinus van Reymerswale (1490 Reimerswaal – 1546 Goes) nieuwe leven ingeblazen. Het Zeeuws Museum heeft een paar maanden geleden een 16e-eeuws schilderij van Van Reymerswale gekregen. Het betreffende werk, De Roeping van de Heilige Mattheüs, verkeerde echter in dergelijk slechte staat, dat het niet meer in de oorspronkelijke staat kan worden teruggebracht. 

Het Zeeuws Museum vroeg daarom aan zes kunstenaars om het gehavende schilderij door middel van kunstwerken te herdenken, te herstellen of te herscheppen. De zes kunstenaars hebben aan deze opdracht voldaan en helpen u als bezoeker een voorstelling te maken van wat voorbij, verloren of onzichtbaar is. De betrokken kunstenaars laten hun inbreng zien tijdens de tentoonstelling ‘Tasten in het duister. Hoe een verloren Van Reymerswale wordt herontdekt’. De deelnemende kunstenaars zijn Zachary Formwalt, Koen Hauser in samenwerking met Maarten Spruyt, Christian Jankowski, Marijn van Kreij, Katja Mater, Maarten Vanden Eynde en natuurlijk Marinus van Reymerswale. De tentoonstelling is net van start gegaan en loopt nog door tot en met 1 maart 2015.

Lees ook:Koen Hauser is Fotograaf des Vaderlands
Lees ook:Fotografen van naam op BredaPhoto 2014
Lees ook:Kinderkunstweek in het Zeeuws Museum
Lees ook:Zeeuws Museum wint Europese prijs
Lees ook:Gemeentemuseum Helmond kiest voor internationale samenwerking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>