Schone kunst uit Vlaanderen in Nederland

Roger Raveel, Een landschap beschrijven te Valréas, 1982 FOTO Museum Tongerlohuys

Het Museum Tongerlohuys in Roosendaal biedt vanaf 30 maart schone Vlaamse kunst aan met de tentoonstelling Schone Kunst uit Vlaanderen. Het Roosendaalse museum heeft 25 werken in bruikleen gekregen uit de bedrijfscollectie van de Nationale Bank van België. Getoond worden onder meer schilderijen van 19 nationaal en internationaal beroemde Vlaamse kunstenaars als Raoul De Keyser, Jan Fabre en Hans Op de Beeck. 

Dat Museum Tongerlohuys de werken in bruikleen krijgt van een bank is niet zo bijzonder. Bijzonder is wel dat de Nationale Bank van België over een enorme bedrijfscollectie beschikt. Sinds 1972 steunt de bank namelijk Belgische kunstenaars door de aankoop van hun kunstwerken. De verzameling telt daardoor intussen ruim 1850 werken. De bank streeft daarbij naar een collectie die een representatief beeld geeft van de voornaamste hedendaagse kunststromingen. De tentoonstelling zal dan ook een zeer diverse karakter hebben. U zult er abstracte werken zien, maar ook figuratieve werken. De tentoonstelling loopt tot en met 22 juni 2014.

Lees ook:ING veilt 2500 kunstwerken voor Unicef
Lees ook:Belgische privéverzamelaar deelt werken met Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Lees ook:Hockey populair op kunstveiling
Lees ook:Rubens, Van Dyck en Jordaens reizen vanuit Vlaanderen naar Twente
Lees ook:ING veilt kunst Klement en Wortel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>