Rafaël tentoonstelling in Teylers Museum

Op 28 september zal de eerste tentoonstelling over Rafaël in Nederland geopend worden in het Teylers Museum te Haarlem. Rafaël (1483-1520) behoort samen met Michelangelo en Leonardo da Vinci tot de grootste kunstenaars van de Italiaanse Renaissance. Door een samenwerking met het Albertina Museum in Wenen is een bijzondere presentatie met meer dan 90 tekeningen ruim drie maanden in Haarlem te zien!

Rafaëls fresco’s in het Vaticaan en zijn Madonna’s zijn wereldberoemd. Eeuwenlang werd zijn verfijnde stijl bewonderd en nagebootst. Bijzonder is dan ook dat het Teylers Museum twaalf tekeningen van Rafaël bezit. In 1791 kocht het museum werk aan van onder andere Rafaël en Michelangelo. Vanwege de kwetsbaarheid worden de tekeningen van zowel het Teylers Museum als het Albertina Museum zelden tentoongesteld. Bovendien zullen er tijdens de tentoonstelling twee schilderijen uit het Uffizi te Florence en de Gemäldegalerie in Berlijn getoond worden. Deze schilderijen laten zien waar Rafaëls tekeningen toe leidden.

De tentoonstelling ‘Rafaël’ is van 28 september 2012 t/m 6 januari 2013 in het Teylers Museum te Haarlem te bezoeken. Als je voor deze bijzondere tentoonstelling zeker wilt zijn van een kaartje, bestel dan digitaal alvast je kaartje (tot 27 september mét vroegboekkorting!) via www.rafael2012.nl.

Lees ook:Hollandse Michelangelo in het Frans Hals Museum
Lees ook:Rondom Fra Bartolommeo in Boijmans van Beuningen
Lees ook:Goed jaar voor het Teylers Museum
Lees ook:Overzichtstentoonstelling Claude Lorrain in Teylers Museum
Lees ook:Schoenenlabel Salvatore Ferragamo doneert tonnen aan Galleria degli Uffizi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>