Canadese landschappen in Groninger Museum

Tom Thomson, The Jack Pine, 1916-1917, Oil op doek, 127.9 x 139.8 cm, National Gallery of Canada, Ottawa Photo © NG

Deze zomer toont het Groninger Museum Canadese landschapsschilderkunst van de Group of Seven. De leden uit deze kunstenaarsgroep, die aan het begin van de 20ste eeuw ontstond, schilderden de eindeloze bossen, bergketens en meren van Canada. De tentoonstelling Painting Canada – Tom Thomson and The Group of Seven reist door Europa en is nog tot en met 30 september in het Groninger Museum te zien. In het onderstaande filmpje krijg je een indruk van de tentoonstelling.

Lees ook:Art a Go-Go brengt nu ook poëzie
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum
Lees ook:Cuba in Groningen
Lees ook:Waterhouse trok velen naar Groningen
Lees ook:Lecturis Award 2011 voor Edward Clydesdale Thomson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>