Klee en Cobra

Al eerder kondigde ik deze tentoonstelling aan in het bericht 10 tentoonstellingen om naar uit te kijken in 2012. Nu is het dan zover, op zaterdag 28 januari zal de tentoonstelling “Klee + Cobra. Het begint als kind” openen voor publiek. Deze tentoonstelling brengt met ruim 130 werken van Paul Klee en 120 schilderijen van Cobra de wederzijdse fascinatie van zowel Klee als de Cobra kunstenaars voor de wondere verbeeldingswereld van het kind in beeld.

Voor deze tentoonstelling zijn er werken van Cobra kunstenaars als Karel Appel, Constant, Corneille, Eugène Brands, Asger Jorn en Pierre Alechinsky uit internationale collecties bijeengebracht en zal naar voren komen hoe zowel Klee als de generatie van naoorlogse Cobra kunstenaars de vrije expressie van het kind vertaalden in een radicaal nieuwe kunst, die tot op de dag van vandaag kleurrijk, spontaan, rauw en puur is. Bovendien toont het Cobra Museum een selectie van 50 kindertekeningen uit de collectie van voormalig onderwijzer en gewaardeerd verzamelaar van hedendaagse kunst, Henk Pijnenburg.

Klee + Cobra. Het begint als kind kun je van 28 januari tot en met 22 april bezoeken. Voor meer informatie kun je op de website van het Cobramuseum terecht.

Lees ook:Maskers in het Cobra Museum
Lees ook:Verborgen schatten in Cobra museum
Lees ook:10 tentoonstellingen om naar uit te zien in 2012
Lees ook:Laatste editie van Cobra Buiten vormt hoogtepunt voor Kasteel Keukenhof
Lees ook:Übermaler van Arnulf Rainer in Cobra Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>