Gratis naar Stedelijk Museum Den Bosch

Gijs van Lith, Diptych (a painting's womb), 2011

Dit weekend (14 en 15 januari) hebben alle bezoekers gratis toegang tot Stedelijk Museum Den Bosch in verband met een verhuizing naar een nieuw onderkomen. Op 15 januari worden de deuren gesloten om, naar verwachting, in december 2012 te heropenen in het Museumkwartier ‘s-Hertogenbosch. Dit laatste weekend wil het museum feestelijk afsluiten en de bezoekers mee laten profiteren van al het moois dat het museum te bieden heeft met gratis entree, gratis rondleidingen en een concert.

Heringa / Van Kalsbeek, zonder titel, 2011 (keramiek). Foto Peter Cox

Dit weekend kun je de tentoonstellingen “Say Hello, Wave Goodbye” en “Klaas en Barend en Gijs en Rieneke en Carole” bekijken die gekozen zijn ter afsluiting van de tijdelijke locatie aan de Magistratenlaan. Say Hello, Wave Goodbye is een overzicht van ruim vijf jaar aankopen voor de internationaal gerenommeerde collecties hedendaagse keramiek en sieraden van het museum. Het is een overzicht van hoogtepunten geworden: van kunstenaarskeramiek van Pablo Picasso, Guido Geelen en Heringa / Van Kalsbeek tot design van Atelier NL, Amba Molly en Scholten & Baijings. Op sieraadgebied is er tevens werk van onder andere Alexander Calder, Lucio Fontana, Louise Bourgeois, Gijs Bakker en Ted Noten te zien.

Het museum wilde voor de laatste tentoonstelling ook de dynamische Bossche kunstgemeenschap in beeld brengen. Daarom worden een aantal werken van talenvolle jonge kunstenaars als Klaas Burger, Barend van Hoek, Gijs van Lith, Rieneke de Vries en Carole Vrijhoeven getoond.

Wil je meer weten over de activiteiten of tentoonstellingen in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, klik dan hier.

Lees ook:Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af
Lees ook:Timo de Rijk is nieuwe directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Stedelijk Museum ontvangt bijzonder stuk van Erik Andriesse
Lees ook:Vooraankondiging: Daniel Kruger en zijn sieraden en keramiek
Lees ook:The Fish Pond Song in Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch trekt record aan bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>