FOAM presenteert Inwards and Onwards van Anton Corbijn

Anthony Kiedis West Palm Beach, 2003 © Anton Corbijn

Gisteren kreeg Anton Corbijn de Prins Bernhard Cultuurfons Prijs 2011 uitgereikt en volgende week wordt de tentoonstelling Inwards and Onwards bij het Foam officieel geopend door Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Bezoekers kunnen vanaf vrijdag 24 juni genieten van dit nieuwste fotografische project van Corbijn. Hiervoor fotografeerde hij zijn favoriete kunstenaars zoals Alexander McQueen, Iggy Pop, Anselm Kiefer en Karel Appel.

Alexander McQueen Londen, 2007 © Anton Corbijn

Anton Corbijn is geïnteresseerd in hoe kunstenaars worstelen met het creatieve proces, de pijn en het drama van de scheppingsdaad. Zijn monumentale zwart-wit portretten verenigen soberheid en esthetiek en vallen op door de weloverwogen en exacte wijze waarop het karakter van de geportretteerde is vastgelegd. In het werk toont zich Corbijn’s geconcentreerde blik, zijn gevoel voor verwondering en het vermogen zich in te leven in de ander, volgens het Foam.

Corbijn toont in deze serie portretten een uiterst persoonlijke en beschouwende visie op kunstenaars die in menig opzicht bepalend zijn voor onze tijd en cultuur. Het sociale en psychologische bewustzijn dat Corbijn in deze portretten tentoonspreidt betrekken de kijker op onverwachte wijze bij de complexiteit van het creatieve proces en maken hen bewust van de worsteling die vaak gepaard gaat met het scheppen.

De tentoonstelling “Inwards and Onwards” kun je van 24 juni tot en met 1 september bezoeken. Bovendien kun je volgende week ook de tentoonstellingen “Grand Willing- Svart Metall”, “Micha de Ridder- Solstice” en “Capricious presents: The Continuity of Chaos”  in het Fotomuseum Amsterdam zien.

Lees ook:Anton Corbijn signeert
Lees ook:Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 voor Anton Corbijn
Lees ook:Zeno X exposeert: Jan de Maesschalck en Anton Corbijn
Lees ook:Anton Corbijn in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Paul Huf Award gaat naar Raphaël Dallaporta

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>