Verborgen schatten in Cobra museum

Constant, Animaux, 1949

Het Cobra museum bestaat 15 jaar wat de aanleiding is geweest om toonaangevende werken van de Cobra beweging te lenen uit een bedrijfscollectie. Vanaf 19 maart a.s. zullen de werken in een serie van doorlopende collectiepresentaties in wisselende samenstellingen worden getoond die tot de hoogtepunten van de Cobra beweging behoren.

In samenwerking met de bedrijfscollectie van de ABN AMRO, zullen er voor het eerst vijftien ‘verborgen schatten’ van de Cobra beweging aan het grote publiek getoond worden.

Deze topstukken geven een representatief beeld van de kleurrijke en expressieve beeldtaal van Cobra en van de idealen van de kunstenaars die met Cobra verbonden waren. Het Cobra Museum zal deze topstukken met hoogtepunten uit het eigen bezit aanvullen.

De internationale Cobra beweging streefde na WOII naar de bevrijding van de kunst, via de weg van het experiment. De kunstenaars vernieuwden de moderne kunst door spontaan als kinderen te werken, en de volkskunst en niet-westerse kunst als voorbeeld te nemen. Bij een aantal werken heeft Cobra expert Ed Wingen een toelichting geschreven waardoor de bezoeker meer inzicht krijgt in de ontstaansgeschiedenis van het betreffende kunstwerk en in de levensloop van de kunstenaars.

Lees ook:Klee en Cobra
Lees ook:Megagroot kunstwerk voor de Koning
Lees ook:Laatste editie van Cobra Buiten vormt hoogtepunt voor Kasteel Keukenhof
Lees ook:Maskers in het Cobra Museum
Lees ook:Songs of Liberation in het Bevrijdingsmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>