Museum de Fundatie heeft waarschijnlijk sterkere fundering nodig

Museum de Fundatie zoals het nu is

Er wordt namelijk een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de uitbreiding van het museum in Zwolle. Het college van bestuurders en wethouders van Zwolle wil hiermee een beter inzicht krijgen op de financiële gevolgen, de bouwkundige mogelijkheden en welke aanbesteding- en organisatievorm geschikt is voor dit project. Eerder beloofde de provincie Overijssel al 5 miljoen euro voor de uitbreiding te reserveren.

Museum de Fundatie in 2012?

Het monumentale pand aan de Blijmarkt, waar Museum de Fundatie nu is gevestigd, is te klein om de collectie tot zijn recht te laten komen en genoeg ruimte te kunnen bieden aan de bezoekers.

De uitbreiding zal een ellipsvormige constructie op het dak worden, dat door de grote glaspartij aan de noordkant op een oog zou moeten lijken. Vanuit de zalen zou er dan een perfect uitzicht over de Zwolse binnenstad ontstaan.

Museum de Fundatie in 2012?

Men streeft ernaar om het vernieuwde museum op 12 -12- 2012 te heropenen. Dat zou dan samenvallen met de oplevering van de Hanzelijn, de nieuwe één-uurs treinverbinding tussen Zwolle en Amsterdam.

Museum de Fundatie in 2012?


Lees ook:Museum de Fundatie gaat verbouwen
Lees ook:Glazen Engel landt in Zwolle
Lees ook:Recordjaar voor De Fundatie
Lees ook:Topstukken uit de Gouden 15e eeuw van Zwolle
Lees ook:Groninger Museum wil renoveren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>