Zin om uit te waaien?

Beeld door Igor Mitoraj

Als u zin heeft om eens lekker uit te waaien, dan kunt u altijd terecht bij Museum Beelden aan Zee te Scheveningen, waar op het moment de tentoonstelling ‘The Unwanted Land’ nog tot 13 februari te bezichtigen is.

In 1826 bouwde koning Willem I in Scheveningen een paviljoen, waar zijn wat zwakke echtgenote, koningin Wilhelmina, rust en frisse lucht zou vinden. Rondom dit paviljoen ligt nu het museum, bestaande uit tien expositieplekken voor sculpturen met drie zalen, drie patio’s, drie terrassen en ‘n lange gang met nissen in een prachtige omgeving.

Museum Beelden aan Zee

Het hoofdthema van de beeldhouwkunst was in alle tijden en culturen: de mens. Dat is ook het onderwerp van de vaste collectie van het museum Beelden aan Zee. In de tijdelijke tentoonstelling ‘The Unwanted Land’ wordt er aandacht besteed aan het thema van migratie en dan met name de ‘kleine migratie’. Dit zijn de mensen die op zoek gingen naar een beter leven en hun geluk wilden beproeven in een ander land. Migratie laat diepe sporen achter in de mens – velen zijn sinds mensenheugenis om verschillende redenen op drift geraakt, verplaatst, gedeporteerd, gevlucht of vertrokken. De kunstenaars die aan deze tentoonstelling meewerken zijn met elkaar verbonden door hun ervaring van migratie naar of uit Nederland. Deze ervaring heeft effect op de manier waarop de kunstenaars zich uitdrukken in hun kunstwerken.

Lees ook:Start cultureel programma Antwerpen ’14-’18 in het Middelheimmuseum
Lees ook:Giacometti en Brancusi in Scheveningen
Lees ook:Kunst in beeld: BLVD Ruud Kuijer
Lees ook:Kunstenaar graaft bunker Scheveningen op
Lees ook:Kunst app van de week: Milwaukee Art Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>