Gemeentemuseum toont topstukken uit Mauritshuis

Rembrandt, De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, ca. 1632

Er zijn veel verbouwingen gaande in Nederlandse musea. Het Stedelijk museum zorgt weer voor een tijdelijke tentoonstelling en het Rijksmuseum heeft nog steeds een beperkte presentatieruimte in de Philipsvleugel, maar het Groninger museum is bijvoorbeeld net weer geopend. Nu is het de beurt aan het Mauritshuis in Den Haag, die een unieke samenwerking met het Gemeentemuseum zal aangaan, zodat de topstukken toch te zien zullen zijn.

De samenwerking is tot stand gekomen vanwege de geplande renovatie en uitbreiding van het Mauritshuis, dat in 2012 zal gaan plaatsvinden tot 2014. Hierbij wordt het zeventiende-eeuwse stadspaleis via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw om meer ruimte te creëren. Vanaf 24 april 2012 zullen meer dan 70 topstukken voor een periode van twee jaar in het Gemeentemuseum te bezichtigen zijn. Hieronder bevinden zich het Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn.

Johannes Vermeer, Meisje met de parel, ca. 1665

Lees ook:Het Mauritshuis is klaar voor de toekomst
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag: Zes eeuwen kunst onder één dak
Lees ook:Meesters uit het Mauritshuis in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Museumweekend in Den Haag
Lees ook:Vernieuwd Mauritshuis ontvangt direct 2.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>