Rijksmuseum leent werken aan Qatar

Foto: Arie de Leeuw

De Museum autoriteiten van Qatar melden dat 44 van de beste werken van het Rijksmuseum zullen worden uitgeleend aan deze golfstaat. De werken zullen gezamenlijk de tentoonstelling “The Golden Age of Dutch Painting, Masterpieces from the Rijksmuseum” vormen.

Volgens de autoriteiten in Qatar is het de hoogwaardigste selectie Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw, die ooit door het Rijksmuseum is uitgeleend aan het buitenland. Het gaat onder meer om werken van Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals, Jan Steen en Albert Cuyp. De werken zullen van 11 maart tot en met 6 juni worden getoond in het Museum of Islamic Art, te Doha.

De tentoonstelling vormt volgens het Rijksmuseum het begin van een samenwerking met de Qatar Museum Authoriteiten, de overkoepelende museuminstelling van de golfstaat. “Met deze samenwerking onderstrepen beide musea het belang van de culturele dialoog”, aldus het museum.

Lees ook:Nieuw museum voor islamitische kunst
Lees ook:Frans Hals in het Metropolitan Museum
Lees ook:De vrouwen van Vermeer
Lees ook:De 14 mooiste musea ter wereld volgens Travel + Leisure
Lees ook:Explosieve kunst van Cai Guo-Qiang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>