Vlaamse vedetten

Vanaf vandaag toont het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch circa 50 werken van bekende modernisten uit België. Deze werken waren nooit eerder samen in Nederland te zien en zijn eenmalig en bij hoge uitzondering uitgeleend door het Brugse Groeningemuseum.

Het Groeningemuseum in Brugge staat bekend om zijn bijzondere collectie Vlaamse primitieven, maar bezit ook een verrassende verzameling 19de- en vroeg 20ste-eeuwse kunstwerken. In de tentoonstelling Vlaamse vedetten zijn werken uit diverse stromingen te zien, van bekende kunstenaars zoals James Ensor en René Magritte.

Vlaamse vedetten is de laatste grote tentoonstelling voordat het Noordbrabants Museum medio mei 2011 sluit vanwege een omvangrijke verbouwing. Eind 2012 zal het vernieuwde museum deel gaan uitmaken van het Bossche Museumkwartier.

Lees ook:Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 20)
Lees ook:De Vlaamse primitieven in het Groeningemuseum
Lees ook:Ensor breekt door in Verenigde Staten
Lees ook:Ensor in het Gemeentemuseum
Lees ook:Magritte’s keren terug in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>