Radicalisering goed of slecht?


Is radicalisering goed of slecht? Radicalisering wordt sinds 9/ 11 vaak per definitie als negatief gezien, maar radicalisering kan ook ontstaan uit idealisme. Was het ook niet vaak een drijvende kracht achter maatschappelijke veranderingen? Tijd voor een andere kijk op radicalisering.

Radicalisering is een actueel thema want neemt het radicalisme in Nederland toe, of is vooral de beeldvorming veranderd? In het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam begint vanaf a.s. zondag de tentoonstelling ‘ANGRY, JONG en RADICAAL’. Hierin wordt gekeken naar radicalisering onder jongeren vanuit drie perspectieven: kunstenaars, de media en jongeren zelf.

Een selectie belangrijke internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers zoals Willie Doherty, Joel Sternfeld, Rineke Dijkstra en Jules Spinatsch reflecteert op aspecten van hedendaags radicalisme. In een video-installatie komen bijvoorbeeld twaalf radicalen en ex-radicalen aan het woord, waaronder Saskia Duys (christenactivist), Izz ad-Din Ruhulessin (moslim, student politicologie) en Isa Kort (kraker). Deze tentoonstelling zal van 22 januari tot 13 juni 2011 te zien zijn.

Rest enkel nog de vraag: Radicalisering – Goed of Slecht?

Lees ook:Videokunst in de Zweedse sneeuw
Lees ook:Rineke Dijkstra in Frans Hals Museum: Pubers en kinderen in een 17e-eeuwse context
Lees ook:Lady Gaga in museum te zien
Lees ook:Superioriteit in Den Bosch
Lees ook:Choreografie x film = videokunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>