S.M.A.K toont oud en nieuw

Werk van Korakrit Arunanondchai CREDITS: S.M.A.K

2016 is net van start gegaan en dat betekent dat ook de musea hard werken aan nieuwe tentoonstellingen. Uiteraard staat er al een en ander op stapel, zo ook bij S.M.A.K in Gent. Naast nog enkele lopende exposities zullen er ook genoeg nieuwe zaken te zien in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Kunst.blog.nl wijst je graag op de eerstvolgende nieuwe exposities bij S.M.A.K.

Tot en met 14 februari zijn in S.M.A.K nog drie exposities te zien van bijzondere kunstenaars. Tot en met 31 januari is er DRAWING: The Bottom Line, waarbij het werk van 53 internationale kunstenaars gepresenteerd wordt als staalkaart van wat tekenen vandaag binnen de hedendaagse kunst betekent. Tot en met 14 februari lopen er nog twee andere tentoonstellingen: Sol LeWitt toonde al bijna een jaar lang zijn Wall Drawing Nr. 36. Dit werk is het vertrekpunt voor een presentatie in progress in de vorm van een reeks kleinere kabinettentoonstellingen en performances in S.M.A.K. Tot slot eindigt 14 februari de tentoonstelling van Ayşe Erkmen & Ann Veronica Janssens. Zij ontwierpen onder meer een permanente sculptuur voor de Korenmarkt in Gent.

Deze lopende tentoonstellingen worden vanaf 14 februari omgebouwd en afgebroken, zodat er vanaf 23 februari weer ruimte is voor nieuwe exposities. Daarbij is er ruimte voor oud en nieuw binnen S.M.A.K. Vanaf de 23e wordt namelijk recent geschonken werk getoond, terwijl er ook aandacht is voor de reeds bestaande collectie. Het recent geschonken werk betreft dat van de Thaise kunstenaar Korakrit Arunanondchai.  Zijn werk gaat in essentie over de gelijkenissen en verschillen tussen de oosterse en de westerse cultuur en benadrukt dat cultuurbepalende tradities in de actuele kunstcontext een nieuwe invulling krijgen. De schenking van Korakrit Arunanondchai is het derde deel van een reeks presentaties rond recente schenkingen aan S.M.A.K.. Naast het werk van Arunanondchai worden collectiestukken getoond die in de voorbije jaren hun weg naar de collectie hebben gevonden binnen S.M.A.K. Er zal onder meer werk gepresenteerd worden van Kai Althoff, Kader Attia, Nairy Baghramian, Gerry Bibby, Ricardo Brey, Michael Dean, Stefaan Dheedene, Zvi Goldstein, Mario Garcia Torres, Loek Grootjans, Hamza Halloubi, Surasi Kusolwong, Alicja Kwade, Klara Liden, Ivo Provoost & Simona Denicolai, Meggy Rustamova, Michael Sailstorfer, Nedko Solakov, Adam Vačkář, Rinus Van de Velde en Jan Van Imschoot. Een en ander is te zien tot en met 8 mei 2016.

BRON: Persbericht S.M.A.K.

Lees ook:Museumtijdschrift lanceert nieuwe tentoonstellingsapp
Lees ook:Van de Velde en Buthe in S.M.A.K.
Lees ook:Kunst & Zoëy keert terug bij RTV-NH en AT5
Lees ook:Salon Van Gogh in het Vincent van GoghHuis
Lees ook:De Nieuwe Collectie van VanTyNaarLo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>