Nieuwe exposities in S.M.A.K

Wilfredo Prieto, ‘Estrella Muerta’ 2010, Courtesy Gallery Nogueras-Blanchard, Barcelona-Madrid via S.M.A.K.

S.M.A.K. in Gent brengt deze zomer diverse nieuwe exposities. Naast de eerder aangekondigde expositie van David Bade gaat het om een overzichtstentoonstelling van Wilfredo Prieto en het tweejaarlijkse concours ‘Coming People 2014′. Hierbij worden de werken getoond van 13 veelbelovende kunstenaars die pas zijn afgestudeerd aan een Belgische kunsthogeschool. 

Wilfredo Prieto – Speaking Badly about Stones
S.M.A.K. brengt met ‘Speaking Badly about Stones’ de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Cubaanse kunstenaar Wilfredo Prieto. De tentoonstelling toont een selectie van zijn artistieke productie sinds 1999 en legt een sterke focus op zijn maatschappijkritische werk rond actuele thema’s als kapitalisme, ecologie, (over)productie, economie en consumentisme. Zijn taal bestaat uit lichtvoetige, uitgepuurde beelden die tegelijk poëtisch en doordacht zijn. Deze overzichtstentoonstelling loopt tot en met 21 september.

Coming People 2014
S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K. organiseren verder het tweejaarlijks concours ‘Coming People 2014’, met werk van dertien veelbelovende kunstenaars die pas zijn afgestudeerd aan een Belgische kunsthogeschool. Aan één van de deelnemende kunstenaars wordt voor het eerst de ‘Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K.’ toegekend op zaterdag 13 september 2014. De selectie van de kunstenaars gebeurt op een inhoudelijk onderbouwde manier door een internationale jury met onder andere Lorenzo Benedetti (directeur De Appel, Amsterdam), Martin Germann (senior curator S.M.A.K.) en Hilde Teerlinck (directeur FRAC Nord-Pas de Calais, Dunkerque). Coming People 2014 is te zien tot en met 14 september.

Lees ook:Martin Kippenberger, Shockmeister?
Lees ook:Open inschrijving voor Art in Redlight 2014
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:Lippen van Rolling Stones verkocht
Lees ook:Overzichtstentoonstelling Claude Lorrain in Teylers Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>