Vooruitblik op to be all ways to be

herman de vries, steigerwald cosmology, 2010. ca 550 x 550 x 50 cm. Photo: herman de vries archive

Op donderdag 5 februari van 15:00 tot 15:45 uur blikken Colin Huizing en Cees de Boer vooruit op de Nederlandse inzending voor de 56e Biennale van Venetië. Onder de titel to be all ways to be toont het Nederlandse paviljoen installaties van herman de vries, waar onder het nieuwe werk giornale di venezia. Deze lezing maakt deel uit van het lezingenprogramma van Art Rotterdam en zal plaats vinden in de CitizenM-Lounge.

herman de vries werkt al meer dan zestig jaar aan een veelzijdig oeuvre waarin kunst, wetenschap en filosofie met de werkelijkheid van de wereld worden geconfronteerd. Centraal in zijn werk staan processen en verschijnselen van de natuur, die door de vries worden gepresenteerd als de primaire, fysieke werkelijkheid. de vries verzamelt, ordent, isoleert en toont objecten uit de natuur en richt daarmee onze aandacht op zowel de uniciteit als de diversiteit van de ons (direct) omringende wereld. De kracht en rijkdom van het oeuvre van de vries komen voort uit de biotoop die hij in het Duitse Eschenau heeft ontwikkeld; en werden tijdens zijn vele reizen waaronder zijn bezoek aan Venetië en haar lagune verder versterkt.

De curatoren Huizing en De Boer vertellen over de consistentie in het werk van de vries; van zijn beginwerken uit de ZERO periode tot de recentere werken. Zij gaan in op de actualiteit en urgentie van het werk van de vries; zowel in de context van de Biënnale als in een bredere context van hedendaagse stellingnames over de relatie tussen natuur en cultuur.

Wie naar Art Rotterdam gaat, kan gratis naar de lezing. De voertaal is Engels.

BRON: Persbericht Mondriaan Fonds

Lees ook:herman de vries, to be all ways to be in Venetië
Lees ook:Alles van herman de vries. all!
Lees ook:Herman de Vries mag naar Biënnale van Venetië
Lees ook:Kröller-Müller eert herman de vries
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>