Art- Bike 4Daagse in Drenthe

Ai Weiwei, Forever ©Ai Weiwei

Het prachtige, bosrijke Drenthe zal in juli in het teken van de Drentse Fiets 4Daagse en de Art-Bike 4Daagse staan. De Drentse Fiets 4Daagse heeft in samenwerking met Art Houses Projects vanaf 26 juli een fietstour langs kunstwerken georganiseerd. Gedurende vier dagen kun je genieten van mooie natuurgebieden en kunstobjecten die in de provincie Drenthe getoond worden. Sommige kunstenaars zullen ook uitleg over hun passie voor de kunst, hun werken en werkwijze geven.

Wouter Dijk (architect, kunstenaar en filosoof) zal de Art-Bike 4Daagse begeleiden. Hij is van alle kunstzinnige markten thuis, daar hij schildert, fotografeert, tekent, dicht, schrijft en theater maakt. Tijdens deze vierdaagse kun je onder andere kennis maken met een schilder, een fotograaf, een theatermaker en dichters. Er zal voorafgaande aan de vierdaagse tevens een speciale workshop gehouden worden, waar je je fiets kunt ‘pimpen’. Wie interesse heeft, zal zich snel moeten aanmelden omdat er helaas maximaal 30 mensen kunnen deelnemen.

Fietsen door Drenthe © Fiets4daagse

Mocht je niet kunnen wachten en dit weekend nog een kunstroute willen volgen, dan kun je in Duiven terecht (nabij Arnhem). Er zullen in het weekend van 21 en 22 mei 14 kunstenaars deelnemen aan de Duivense Atelierroute, waar je een kijkje in het atelier kunt nemen. Voor meer informatie kun je hier klikken of ter plekke een folder met deelnemende kunstenaars o.a. afhalen in het Horsterpark de Wellinghoeve en de bibliotheek. Het is tevens mogelijk een fietsroute (van 21 kilometer) langs de ateliers in Duiven, Groessen en Loo te volgen. (Bron: Tourpress.nl, Fiets4daagse en DAREO)

Lees ook:Kunst10daagse in Bergen
Lees ook:Bevrijdingsmuseum gloeit Giro-Roze en staat stil bij sport in vrijheid
Lees ook:Museumtuin Drents Museum krijgt beelden Natasja Bennink
Lees ook:12 kunstenaars in één kunsthal
Lees ook:Kunst in de bossen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>