Vincent van GoghHuis start crowdfundingsactie voor toekomst

De Stichting Van Gogh & Zundert roept iedereen op de toekomst van het Vincent van GoghHuis in Zundert veilig te stellen. Daarvoor start ze per direct een aantal acties met als doel op korte termijn 100.000 euro bijeen te brengen. Dit bedrag is nodig om het Van GoghHuis open te houden en voor te bereiden op verdergaande samenwerking binnen Van Gogh Brabant. Zonder deze steun houdt het verhaal van Van Gogh in Zundert op.
De jarenlange bezuinigingen op subsidie door de gemeente Zundert en het uitblijven van meerjarige ondersteuning door de provincie Noord-Brabant hebben gezorgd voor een tekort op de exploitatie van het museum op de geboorteplek van Van Gogh. Daardoor dreigt sluiting van het Van GoghHuis. Het bestuur van de Stichting Van Gogh & Zundert weigert de handdoek in de ring te gooien en roept mensen op de handen ineen te slaan. Ze vindt het onbestaanbaar dat Vincent overal ter wereld wordt geëerd, behalve in zijn eigen dorp, daar waar hij is geboren en de eerste 16 jaar van zijn leven heeft doorgebracht.

Via een online donatieformulier kunt u steun verlenen aan het Vincent van GoghHuis en de toekomst van het huis veilig stellen.

U vindt het donatieformulier hier.

BRON: Persbericht Vincent van GoghHuis

Lees ook:Robert Zandvliet over zijn inspiratie door Van Gogh
Lees ook:Salon Van Gogh in het Vincent van GoghHuis
Lees ook:Letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh
Lees ook:Doldwaze Van Gogh Dagen in het Vincent van GoghHuis
Lees ook:Zundertse corsobouwers vieren sterfdag Vincent van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>